Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αν όλα τα παιδιά της Γης (6 Οκτωβρίου 2014)

Το τραγούδι που τραγουδήσαμε την 6η Οκτωβρίου 2014 στο πλαίσιο της 1ης Ημέρας Αθλητισμού με θέμα το "Ρατσισμό και την Ξενοφοβία".https://www.youtube.com/watch?v=ll8_UX4BF9k

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κάρτα για τον διπλανό μου...

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, έφτιαξε ο καθένας κάρτα για το παιδί με το οποίο κάθεται στο θρανίο. Τα θρανία μας είναι τοποθετημένα σε σχήμα Π (ακόμα δεν είμαστε σε τέτοια κατάσταση που να μπορούμε να δουλέψουμε σε ομάδες). Στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας, είχαμε κάνει εκείνη την εργασία που έλεγε  "τι κάνω με τον φίλο μου", "πώς νιώθω" (Γ' τάξη τετράδιο εργασιών α' τεύχος). Βέβαια είχαμε αλλάξει τη λέξη φίλος με τη λέξη διπλανός. Με βάση αυτή την εργασία, την ώρα των εικαστικών, έφτιαξε ο καθένας μια κάρτα για το διπλανό του, όπου μπορούσε είτε να ζωγραφίσει είτε να γράψει κάτι. Τους μοίρασα από ένα διπλωμένο χαρτόνι κανσόν κι ο καθένας εργαζόταν χωρίς να φανερώνει τι έφτιαχνε. Στο τέλος έδωσαν ο ένας στον άλλον την κάρτα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαμόγελα άνθισαν στην τάξη. Έρχονταν όλοι να μου δείξουν την κάρτα, που τους έδωσε ο διπλανός του. Αυτή τη μέρα έφυγαν όλα τους τρισευτυχισμένα για το σπίτι.

Από το "εγώ" στο "εμείς"!

Την εβδομάδα που μας πέρασε, φτιάξαμε την αφίσα του προγράμματός μας, επιτέλους...
Εφέτος, θα προσπαθήσουμε, να γίνουμε μια δεμένη ομάδα. Καθώς ο καθένας μας κρύβει θησαυρούς, που φανερώνονται όταν είμαστε όλοι μαζί.