Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

6η Οκτωβρίου 2014

Σήμερα είχαμε αντί για μάθημα, κάναμε αθλητικές δραστηριότητες με αντιρατσιστικό μήνυμα για ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο ζήτημα του ρατσισμού......
Στην Γ΄τάξη από την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε από το ανθολόγιο της Γ' και Δ' τάξης το κείμενο του Ναζίμ Χικμέτ "Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά"
 και  τα λόγια από το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη σε στίχους του Γιάννη Ρίτσου "Το Γαϊτανάκι".
Επίσης, στο μάθημα των Αγγλικών, τα παιδιά έκαναν το "People are strange" των DOORS.
Το πρώτο δίωρο διαβάσαμε το παραμύθι "Το χωριό του Όλοι Μαζί" του Σωτήρη Μαντζουράνη (https://symvstathmos.files.wordpress.com/2013/02/to-xorio-tou-oloi-mazi.pdf).
Μετά το διάλειμμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, κάναμε παρουσίαση για το τι είναι ο ρατσισμός.





Παράδοξο, αλλά τα παιδιά γνώριζαν πάρα πολλά πράγματα κι ας είναι πολύ μικρά. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είδαμε το video του τραγουδιού "Stand by me"
(https://www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM), το video "Τζαφάρ" (https://www.youtube.com/watch?v=dfccrwUlROU) και το "Swing of Change" (https://www.youtube.com/watch?v=5fXenaGc8e4), το οποίο επειδή είναι κινούμενα σχέδια κι έχει πολύ καλή μουσική, τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παιδιών.
Τέλος τραγουδήσαμε  "Το Γαϊτανάκι" όλοι μαζί.

 Τα παιδιά της ΣΤ' τάξης είχαν φτιάξει πλακάτ με αντιρατσιστικά μηνύματα και όλα πέρασαν στις τάξεις όπου ζωγράφισαν με θέμα το ρατσισμό. Τις υπόλοιπες ώρες έγιναν αθλήματα.
Με τις ζωγραφιές των παιδιών και το τραγούδι που τραγούδησαν τις επόμενες μέρες θα φτιάξουμε video.

Δεν υπάρχουν σχόλια: